-bez masnoće - bez šećera - bez brašna - bez laktoze- brzo - jednostavno
Ovo je superbrza ideja kako utrošiti ostatke bilo kojeg svježeg voća uključujući i smrznuto. Hranjivo je, naročito za djecu, može se obogatiti chia sjemenkama i/ili sjemenkama suncokreta i svime što vam padne na pamet.
Kad voće ide kraju, kad ga je previše, kad ste na moru s ograničenim resursima ili jednostavno vam fali neki slatki zalogajčić ovo je dobar uzbor.
Ako nešto ostane mežete pojesti drugo jutro za doručak ;)
Potrebno je:
-voće po izboru ( očišćeno, narezano i otkošteno )
-zobene pahuljice ( ako želite bez glutena )
-slad ( med, kokosov šećer, suho voće, domaći džem... )
-začini ( cimet, vanilija, kurkuma, đumbir, mješavine začina... )
Dodaci po želji: bademi, lješnjaci, orasi, sjemenke...
IZRADA:
1) Voće oprati, otkoštiti i narezati na manje komade. Pomiješati sa začinima, zasladiti po želji suhim voćem ili preporučam da to bude nekim domaćim džemom kako bi slastica bila sočna.
Možete kombinirati sve vrste džema i voća. U šljive možete dodati rum ili aromu ruma a preko svega dodati lješnjake, orahe ili bademe kako biste obogatili okus.
Napomena: ako ne dodajete džem dodajte 1/3 šalicu vode kako bi voće lakše pustilo sok
Odlično je servirano s domaćim sladoledom ili grčkim jogurtom ili preliveno s malo meda ako smatrate da nije dovoljno slatko.
-----------
Zobene pahuljice bogat su izvor nutrijenata i vlakna pa stoga daju dugotrajan osjećaj sitosti a voće ima prirodan slad kojim zadovoljavamo potrebu za slatkim bez korištenja rafiniranih šećera, stoga je ovo jedan ukusan brzi i zdravi desertić :)