Mrkvica je u vrijeme Uskrsa definitvno top namirnica. Ovo je jedna od najjednostavnijih poslastica koja se može načinit od nje.
Potrebno:
Staviti u hladnjak i servirati drugi dan ukrašeno sjeckanim pistacijama, zrncima organskog kakaa ili grožđicama.
Fino se stisne pa ohlađen možete istresti iz kalupa i servirati kao parfe ili dok je još toplo u čašama.
Potrebno:
- 3-4 velike mrkve ( sitno ribane )
- 2 žlice GHEE maslaca
- 1 limenka kokosovog mlijeka
- sok jedne naranče ( i korica ako su neprskane )
- 1 žličica kardamoma u prahu
- 2 žlice meda
Dekoracije po želji: sjeckani bademi, grožđice, pistacije, kakao nibsi...
U dubljoj širokoj tavi zagrijati GHEE pa na njemu popržiti mrkvicu. Pržiti cca desetak minuta pa dodati žličicu kardamoma, narančin sok i cijelu limenku kokosovog mlijeka. Povremeno miješajući kuhati još otprilike 20-30 minuta ili do kad se kompletno mlijeko ne reducira. Dodati med, pomiješati, kuhati još 5 minuta pa skinuti s vatre i razdijeliti u čaše ili u kolutove od mini tortica ( promjera 10 cm ), nađe ih se u Konzumu.
Staviti u hladnjak i servirati drugi dan ukrašeno sjeckanim pistacijama, zrncima organskog kakaa ili grožđicama.
Recept je pogodan za izradu u vrijeme kuhanja obroka jer zahtijeva vrlo malo pažnje ( ali konstantne ) i povremeno miješanje unutar cca 45 minuta.