Hop, hop...jučer Nova godina a danas evo nam Valentinova.
Jeste li primijetili kako hladno Valentinovo i vruća ljubav baš nekako fino idu skupa?
Ako niste onda brzo primijete jer subota je blizu a ljubav ide kroz želudac pa predlažem da se ovog subotnjeg jutra poigrate klasičnim vikend doručkom - kajganom.
Recept se izvorno zove KOREANSKA JAJA, malo niže je link na video kojeg obavezno pogledajte a sve što vam treba su:
- 4 velika jaja
- 1 žlica sitno sjeckanog mladog luka ( zeleni dio )
- 1/2 žlica sitno sjeckane mrkvice
- 1/4 žličice soli
- malo kokosovog ili hladnoprešanog suncokretovog ulja za prženje
Caka je u načinu pečenja.
Postupak je inače krajnje jednostavan samo treba malo prakse, pa u koliko želite savršen krajnji rezultat predlažem da dan ranije ipak malo izvježbate postupak.
Vaš dragi, sigurna sam, neće zamjeriti ako srčeka na njegovom tanjuru neće izgledati savršena ;)
Nakon što pogledate VIDEO sa Frugal Cafe Blog Zone opis vam više neće biti potreban
Postupak:
1) sasvim sitno nasjeckati mladi luk i mrkvicu
2) u posebnoj zdjeli razbiti jaja, posoliti i lagano ih umiješati vilicom ( za puni žuto-bijeli efekat NE ih do kraja istući )
3) u dublji tanjur izdvojiti par žlica stučenih jaja
4) u zdjelu s jajima umiješati luk i mrkvicu pa rahlo promiješati
5) zagrijanu tavicu premazati masnoćom ( super mi je ovo sa štapićima :)
6) jaja peći prema video prezentaciji
Još samo par napomena iz vlastitog iskustva:
- ulijte više jaja na početku pečenja da vam kajgana nebude suviše 'mršava' i šuplja ( slika lijevo )
- rolice režite pravilno da stranice budu istih veličina
- jaja za umakanje neka budu u tankom sloju ( dolje lijevo previše jaja ) jer inače srčeka izgube oblik (dolje desno)
- nemojte ih pojesti prije nego ih servirate uz ispriku da nisu dobro ispala ;)
Ako ne primijeti...tha Bože moj, a što da radite? vaš je.
Dajte mu lopatu pa nek odgrče snijeg...i to je LJUBAFF..zar ne? ;o)))