Savršena poslastica za ljubitelje malih ljutih papričica
Nedavno sam u Kauflandu naletjela na paket čili papričica i nisam mogla odoljeti da ih ne kupim. Pojma nisam imala što ću s njima jer moja muška polovica koluta očima na ljubav koju gajim prema njima pa ostajem usamljena u svojoj ljubavi.
I tako tri dana za redom ista briga, otvorim hladnjak unutra papričice i što sad?
Nisam imala nikakvu ideju, ali kako se stvari uvijek dese onda kada se trebaju, nakon dužeg vremena na poslu se javio jedan također veliki ljubitelje čili papričica i podsjetio me da su svojevremeno Lari&Penati prodavali ušećereni čili na što sam ja, na žalost, zakasnila jer je sve prodano gotovo odmah.
Nisam imala nikakvu ideju, ali kako se stvari uvijek dese onda kada se trebaju, nakon dužeg vremena na poslu se javio jedan također veliki ljubitelje čili papričica i podsjetio me da su svojevremeno Lari&Penati prodavali ušećereni čili na što sam ja, na žalost, zakasnila jer je sve prodano gotovo odmah.
Ali Google sve zna i evo ploda jednog takvog googlanja
NAPOMENA: OBAVEZNO RADITI S RUKAVICAMA!!
POTREBNO:
500 g šećera
200 ml vode
žlica octa
kristal šećer za uvaljati
može ih se aromatizirati kardamomom ili đumbirom
Vodu, šećer i ocat zakuhati i pustiti da se pretvori u gusti šećerni sirup.
Dodati po želji mljeveni kardamom ili đumbir.
Papričice oprati i narezati zajedno s košticama na malo deblje šnitice.
Ubaciti u šećerni sirup i kuhati otprilike 4 minute. Ne suviše dugo kuhati da se ne presuše. Izvaditi ih šupljikavom žlicom u cjedilo i ostaviti par minuta da se ocijede. Postupak se može ponoviti nekoliko puta ako su papričice mesnate, no nije neophodno.
Na papir za pečenje sipati kristal šećer pa u njega uvaljati ocijeđene papričice i jednu po jednu poredati uz rub papira pa pustiti preko noći na zraku da se posuše.
Ovo je izvrsno za grickanje. Kad fali nešto slatko dovoljno je jednu ubaciti u kljun i... whoooohoooooo!!!
Hehe..
Veselim se sezoni domaćih, kad budu velike i mesnate da ih pokušam kandirati poput ušećerenog voća.
Juhuuuu :)
Hehe..
Veselim se sezoni domaćih, kad budu velike i mesnate da ih pokušam kandirati poput ušećerenog voća.
Juhuuuu :)