POTREBNO:
par kriška ciabatte
maslinovo ulje
svježe ribani parmezan
svježi listići kadulje
Na malo maslinova ulja u tavici popržiti listiće kadulje. Kad fino zamirišu maknuti tavu s vatre, izvaditi popržene listove i spremiti ih sa strane a u ulje umočiti kriške ciabatte, ne ih saftati već samo umočiti, na brzinu s jedne pa s druge strane. Izliti ulje, tavicu vratiti na vatru a kriške kruha staviti na dasku pa na njih staviti listove popržene kadulje a na sve izdašno naribati parmezan. Malo potapšati rukom da se sir uhvati pa okrenuti kriške i to uraditi s druge strane. Zatim kruh vratiti u tavicu i peći da sir poprimi zlatnu boju.
KOMENTAR: ako uspijete to tako učiniti svaka vam čast! Jamieu je uspjelo pred mojim očima. Ja sam nakon prve kriške koja se karamelizirala za dno odlučila da parmezan stavljam samo s jedne strane. Na kraju sam prvo popržila kruh pa na njega naribala sir i sve zajedno zapekla u rolu zajedno sa listovima kadulje.
No dobro, bez obzira u kakvom stanju bila ciabatta, sa sirom ili bez, obavezno neka bude tostirana.