Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


srijeda, 11. travnja 2012.

NAMAZ OD TUNJEVINE

Idealno za potrošiti jaja ili party druženja


1 konzerva komadića tune
5 tvrdo kuhanih jaja
1 luk
10 dag majoneze
10 dag maslaca
2 trokutića topljenog sira
( Zdenka )


1) Skuhati jaja pa odvojiti bjelanjke od žumanjaka
2) U blender staviti samo tvrdo kuhane bjelanjke, dodati sjeckani luk, ocijeđenu tunjevinu, maslac, majonezu i sir. Začiniti solju i biberom pa miksati da se masa poveže.
3) ostaviti na hladnom da se stisne, najbolje preko noći



4) Gotovu paštetu servirati dekoriranu na sitni ribež naribanim preostalim žumanjcima