Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


subota, 26. studenoga 2011.

PITA SA DŽEMOM

Jednostavno, brzo, efektno...


Za tijesto se može koristiti obično tijesto za pitu ( omjer 3:2:1 -30 dkg brašna:20 dkg maslaca:10 dkg šećera ) ali može se isto tako u tijesto dodati cimet ili sjeckane bademe pa istu napraviti kao Lincericu ali umjesto rešetke izrezati druge oblike. Najbolji je, naravno, domaći džem u koji se može umiješati malo ruma za delikatniji okus. Efekt s bojama vidljiv je na fotografiji a dekoracije se izrezuju prema prigodi - za Božić zvončići i zvjezdice, za Uskrs pilići i uskršnja jaja.