Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


subota, 14. siječnja 2012.

PEČENI RADIČ

Recept iz časopisa Dobra hrana br. 8



Piše da pečenjem radič postaje manje gorak a prikladan je za salate i kombiniranje s kremastim žitaricama i tjesteninom.



POSTUPAK:
Kompaktnu glavicu radiča izrezati na ploške ili deblje rezance, posoliti, obilno pošpricati acetom i maslinovim uljem pa peći na masnom papiru desetak minuta na 170 stupnjeva s jedne i još pet minuta s druge strane.

Ovako pečen može biti samostalan prilog ili dodatak toplo-hladnim salatama, tjestenini ili riži.
U tom obliku odlično će mu pristajati okus naranđe, oraha, pršuta, slanine ili dobrog krem sira, a češnjak i maslinjak se podrazumijevaju.

Jedna od varijacija s pečenim radičem je TOPLA SALATA OD JEČMA