Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


ponedjeljak, 13. svibnja 2019.

KALCIJ ZA BILJKE


Rajčice i paprike neke su od biljaka na kojima se najlakše primijeti nedostatak kalcija.


Svi znamo kolika je vrijednosti kalcija kao minerala u ljudskom organizmu, a koliko on vrijedi za biljke lijepo se vidi iz članka  OVDJE


Našim ga biljkama možemo nadoknaditi iz obične  ljuske jajeta koje nepotrebno završe u smeću a sasvim ih jednostavno možemo iskoristiti i zemlju momentalno obogatiti jednim bzzzk...bzzzkk... potezom blendera...



POTREBNO:

  • Ljuske od jajeta
  • Voda ( može ostaci od kuhanja jaja ili povrća )
  • Blender

Dobro izblendati i zaliti povrće