Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


srijeda, 22. svibnja 2019.

Grilana salata i avokado s jajima

( Knjiga KETO-TARIAN, Dr. Will Cole )

.
Vauuuu....kako je ovo dobroooo...
Pravi doručak za šampione :)


OZNAKA: Vegetarian
PRIPREMA: 10 minuta
PEČENJE: 10 minuta

Jednostavno, ne zahtjevno i finoo..
Savjet: obavezno probati!



POTREBNO:

  • 1 Rimska salata
  • 1 avokado
  • grančica cherry rajčice
  • 2 žlice ghee maslaca
  • 1 ili 2 velika jaja
ZA UMAK:
  • 2 žličice sitno sjeckanih inćuna
  • 1 mali češanj češnjaka
  • sok pola limuna
  • 1 žličica Dijon senfa ( može sa sjemenkama )
  • 5 žlica maslinova ulja
IZRADA:

1) Oprati povrće
2) Ugrijati grill tavu
3) Prepoloviti avokado
4) Salatu premazati ghee maslacem
5) Na ugrijanu tavu složiti polovicu avokada, salatu i rajčicu pa pržiti da se salata isprži sa svih strana
6) Dok se peče napraviti umak od sjeckanih inčuna, češnjaka, limunovog soka, senfa i maslinjaka. Dobro sve umutiti.
7) Povrće izvaditi na tanjur pa na masnoći u tavi ispržiti jaje (ili ako želite negdje sa strane paralelno s povrćem u drugoj tavici ispržiti jaje)
8) Servirati odmah preliveno umakom

Božanstveno!!