Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


ponedjeljak, 3. prosinca 2012.

SEZONA PRALINA


Evo nam opet BožićA pred vratima. Po kalendaru Maja svijet završava 21.12. no Božićne poklone bi ipak trebalo imati u pripremi, zlu ne trebalo, ne bi bilo zgodno da nas na Božićno jutro uhvati panika.

A da ne spominjem male znakove pažnje svim dragim ( i onim ne tako dragim ali ipak važnim ) ljudima.

Ako još niste počeli raditi praline vrijeme je da se uhvatite kalupa. Postupak je dugotrajan, no uz malo više  utrošenog vremena, dašak ljubavi i zrnce papra, rezultat će biti jedinstven.
U ovom se slučaju prvi mačići nikud ne bacaju! Bolje da ih pojedete, a još bolje da ih malo ukrasite pa sve lijepo kreativno zapakirate i poklonite jer domaće je domaće. Nekog ćete ugodno iznenaditi a na cijeni je i trud i vrijeme koje ste uložili u njih.

Kolegica i ja smo utrošile čitav tjedan, svako veče poslije posla po nekoliko sati marljivog i predanog rada pa su prvi paketići već spremni  za isporuku



Rezultat je cca nekih 600 komada raznih pralina a naročito smo ponosne na bijele i tamne školjkice punjene čokoladnom kremom od naranče ili punča.




Ako još niste pronašli svoj najdraži okus, požurite, vrijeme darivanja samo što nije počelo. 

Ne morate odmah prijeći na punjene, počnite s aromama i dodacima poput arancina, krokanta ili cimeta, punjene ostavite za kraj.


OVDJE je početak, kraja nema


I da ne zaboravim, papar neka bude crven ;)