Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


četvrtak, 27. prosinca 2012.

PROKULICA I BROKULA s bademima

U originalnom su receptu panceta i cijeli bademi no kako imamo vegetarijanca u obitelji iz razumljivih razloga pancetu preskačem, a bademe u listićima lakše je požvakati.

POTREBNO:

  • prokulica
  • brokula
  • maslinovo ulje
  • režanj češnjaka
  • listići badema
  • sol i papar


-Očistiti prokulicu i brokulu pa ih skuhati na pari. 
-Na suhoj tavici popržiti listiće badema.
-Na malo maslinova ulja popržiti naribani režanj češnjaka, tek toliko da zamiriše, dodati sol i papar pa preliti preko povrća.
-Posuti listićima prženih badema i promiješati

Original je malo drugačiji, pogledajte na portalu Sweet Paul ( OVDJE )