Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


subota, 8. prosinca 2012.

SNJEŽNI UGOĐAJ



Zima službeno nije ni stigla a prvi nas je ovozimski snijeg već pošteno zatrpao. Volim kad se to dogodi u subotnje jutro, naročito ako je još k tome i Božićno ali tko zna hoće li ove godine Božić biti snježan. Do tada ima još dva tjedna i pravo je vrijeme za Božićne dekoracije.

Ako vam se kojim slučajem kod kuće namnožilo bijelih plastičnih vrećica možete napraviti jednostavan i zgodan vijenčić za vrata. Čak vam ni spretnost nije potrebna, dovoljno je samo par sitnica i malo dobre volje


POTREBNO:
  • vijenac od slame kao baza
  • metalne kvačice ( ima ih u Mulleru, OBIju, Baumaxu...ili hoby shopovima )
  • škare
  • poprilična količina plastičnih vrećica
  • ukrasna figurica ( nije nužno )






IZRADA:

Vrećice složiti jednu na drugu, najbolje po tri-četiri komada

odrezati im donji dio gdje se nalazi dno

zatim odrezati gornji dio s ručkama
( sačuvajte ih )

sredinu koja se dobije prerezati još po pola






Gornju i donju polovicu svaku posebno povezati najlonom od ručke koji smo odrezali

snopić probosti metalnom kvačicom i pričvrstiti za vjenčić


Od crvene i zelene vrećice može se izrezati oblik zvijezde a figurica snjegovića ili djeda Božićnjaka dodatno će upotpuniti dojam iako nije nužno jer je vjenčić sam po sebi bogat i atraktivan. Uz to je i koristan jer sam utrošila cijelu gomilu ONIH vrećica koje skupljam još od proljeća i razmišljam što s njima.
Sad znam, narudžbe se gomilaju :))