Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


ponedjeljak, 2. listopada 2017.

MOON FESTIVAL 2017.g.

Istok je tradicionalno oduvijek držao do rituala zahvalnosti za plodove koje nam priroda daje pa se tako i Moon Festival koji ove godine pada u srijedu 04.10. smatra kao ritual proslave jesenskog obilja kojim se slavi jesenska žetva.

Tog se dana okupljaju obitelji kako bi zajedno blagovale, na ulicama su velike proslave, puštaju se lampioni i jedu tradicionalni mooncake kolačići punjeni najkreativnijim mogućim nadjevima na kojima su utisnuti simboli zajedništva.
Naglasak je na obitelji i zajedničkom blagostanju a ima i legenda vezana uz cijeli taj ritual.

Legendu ste već ranije mogli pročitati  OVDJE a ukoliko želite napraviti svoj mooncake kolačić navratite ove srijede do Varaždinskog Medenjaka  pa  i vi ispecite kolačić i pustite lampiončić u slavu jesenskog obilja. :)