Hranom, naravno!! I to ne bilo kakvom hranom, već onom mojom, najdražom...onom koju godinama kuham i neprestano nadopunjujem. Iako sam u međuvremenu drastično promijenila prehranu ( na bolje, naravno :) ovo je i dalje ostala uvijek dostupna bilježnica koju nikad ne zagubim i stalno je pri ruci. Stoga ovo nije još jedan blog o hrani već moja osobna škrinjica s blagom, a cilj je imati sve svoje dragocjenosti na jednome mjestu.


srijeda, 3. travnja 2013.

juhice, juhice...i KURKUMA

Nakon Uskrsnih šunkica i ove strašne zime koja nikako da dozvoli proljeću da uzme maha opet smo na toplim juhicama.

Bilo koje povrće u bilo kojem obliku s bilo kojim začinima gode našem promrzlom organizmu, umornom od ove suviše duge zime i željnom sunčanih dana

U mom se loncu našla mrkvica, luk, poriluk i zelena leća uz aromu svježeg timijana i bijelog papra a dodatnu boju i okus daje KURKUMA, začin o kojem premalo znamo i definitivno ga premalo koristimo što bi svakako trebalo promijeniti jer ona to zaslužuje.

Kako dolazi iz obitelji đumbira i okus joj je sličan; svjež, blago ljutkasto-gorkog okusa te intenzivne zlatnožute boje. Meni je savršena uz rižu na način kako to priprema moj suprug ( viš viš...već mi dugo to nije spremio, morat ću malo poraditi na tome :)

Krasan članak o kurkumi pogledajte OVDJE a ako želite još malo više pročitajte kako Ayurveda koristi njene mogućnosti ( ČLANAK )