Recept za avokado preuzet iz knjige KETO-TARIAN, Dr. Will Cola
Za ovo nesvakidašnje jelo zahvaljujem mojoj prekrasnoj prijateljici Ami iz Splita koja nam je motar donijela u Zagreb na tečaj Batzi kod naše drage učiteljice dr. Elene Parigin.
To je bio moj prvi susret s motrom no nadam se ne i posljednji jer ovo neobično aromatično bilje nešto je što doista svi koji imaju prilike moraju probati.
Više o njemu pročitajte u članku OVDJE
PRIPREMA: Kratko sam ga na pari prokuhala, umočila u mješavinu maslinova ulja i aceta balsamica te servirala uz prženi avokado i domaću majonezu bez jaja.
OZNAKA: Vegetarian
PRIPREMA: 10 minuta
KUHANJE: 25 minuta
Za prženi avokado potrebno je:
Nutricionističke vrijednosti za prženi avokado:
---------------------------
Protein: 11g * Net carb: 7g * Masnoća: 57g
--------------------------
Hvala dragoj Ami na ovom gastro užitku! Uživala sam u svakom zalogaju. Preostali motar servirala sam drugi dan uz prženi losos, klice i zelje s grila.
Za ovo nesvakidašnje jelo zahvaljujem mojoj prekrasnoj prijateljici Ami iz Splita koja nam je motar donijela u Zagreb na tečaj Batzi kod naše drage učiteljice dr. Elene Parigin.
To je bio moj prvi susret s motrom no nadam se ne i posljednji jer ovo neobično aromatično bilje nešto je što doista svi koji imaju prilike moraju probati.
Više o njemu pročitajte u članku OVDJE
PRIPREMA: Kratko sam ga na pari prokuhala, umočila u mješavinu maslinova ulja i aceta balsamica te servirala uz prženi avokado i domaću majonezu bez jaja.
OZNAKA: Vegetarian
PRIPREMA: 10 minuta
KUHANJE: 25 minuta
Za prženi avokado potrebno je:
- 3/4 šalice mljevenih badema
- 1/4 žličice čili praha
- 1/4 žličice soli
- 1 zreli avokado, prepolovljen, otkošten i narezan na ploškice
- Domaća MAJONEZA bez jaja
- 1 žlica paste od rajčica ( ako želite )
- 1 žlica limunovog soka
- prstohvat dimljene paprike
IZRADA:
1) Ugrijati grill tavu ili tablu, dodati masnoću
2) Mljevene bademe pomiješati sa solju i čili prahom
3) Ploškice avokada uvaljati u tu mješavinu sa svih strana pa staviti na laganu vatru da se prže. Okretati da ne pregore
4) Motar za to vrijeme na pari lagano prokuhati i ocijediti. Umočiti ga u mješavinu maslinovog ulja i aceta balsamica ( ili limunovog soka ). Nema potrebe soliti ni začinjati jer motar je sam po sebi slan i dovoljno aromatičan.
6) Motar lagano protresti da se ocijedi od marinade
7) Servirati prženi avokado, motar i domaću MAJONEZU posuto klicama
Nutricionističke vrijednosti za prženi avokado:
---------------------------
Protein: 11g * Net carb: 7g * Masnoća: 57g
--------------------------
Hvala dragoj Ami na ovom gastro užitku! Uživala sam u svakom zalogaju. Preostali motar servirala sam drugi dan uz prženi losos, klice i zelje s grila.