( Knjiga KETO-TARIAN, Dr. Will Cole )
OZNAKA: Vegan, Vegetarian
PRIPREMA: 5 minuta
KUHANJE: 20 minuta
( u originau 35 minuta )
Još jedan 'njami' receptek kojem sam skratila pripremu tako što sam umjesto u pećnici odreske jednostavno ispekla na tavi.
U knjizi je nekoliko recepata vezanih uz cvjetaču. U originalu je korištena cijela glavica natrgana na komade i pečena u pećnici 35 minuta ali ja sam je radije ispržila u tavici kao odreske koji ujedno mogu biti baza uz razne priloge.
POTREBNO:
OZNAKA: Vegan, Vegetarian
PRIPREMA: 5 minuta
KUHANJE: 20 minuta
( u originau 35 minuta )
Još jedan 'njami' receptek kojem sam skratila pripremu tako što sam umjesto u pećnici odreske jednostavno ispekla na tavi.
U knjizi je nekoliko recepata vezanih uz cvjetaču. U originalu je korištena cijela glavica natrgana na komade i pečena u pećnici 35 minuta ali ja sam je radije ispržila u tavici kao odreske koji ujedno mogu biti baza uz razne priloge.
POTREBNO:
- mala glavica cvjetače
- maslinovo ulje
- 1 žlica ljutog umaka (Sriracha, Alpinos, Tabasco...)
- malo soli
- otkoštene masline
- korica neprskanog limuna
- sok pola limuna
IZRADA:
1) Cvjetaču očistiti, prepoloviti nožem i od sredine izrezati dva-tri velika odreska otprilike pola prsta debela
3) Ugrijati veliku tavu u koju dodati malo maslinova ulja
4) Odreske od cvjetače premazati ljutim premazom pa staviti na ugrijanu tavicu. Poklopiti.
5) Nakon otprilike 5 minuta cvjetaču okrenuti na drugu stranu i pržiti još 5 minuta. Pred kraj dodati masjeckane masline pa još malo pržiti do kad zaključite da je gotovo.
6) Masline i cvjetaču izvaditi na tanjur. Na ugrijanu tavu dodati prepolovljene cherry rajčice, pržiti minutu-dvije pa i njih izvaditi na tanjur sa cvjetačom a u tavu, po želji, na kraju dodati očišćene listove špinata koje pržiti tek toliko da uvenu.
7) Servirati odmah uz ploškicu limuna i malo začinskih trava
---------------------------------------------
Proteini: 3g * Net Carbs: 5g * Masnoća: 24g
---------------------------------------------