ponedjeljak, 20. svibnja 2019.

DOMAĆA SUPERFOOD ČOKOLADA

Evo jedna brzinska slastica...

Zašto kupovati kad možemo sami napraviti svoju finu i zdravu čoksu bez šećera sa kvalitetnim  dodacima koje želimo.

Trebaju nam samo tri osnovna sastojka plus dodaci po želji



Kakao maslac je termo stabilan pa vaš uradak ispadne kao prava pravcata kupljena čokolada, ako koristite kokosovo ulje onda ćete čokoladu morati držati u hladnjaku.

IZRADA:
1) Na pari otopiti kakao maslac ( ili kokos ulje )
2) Dodati eritrit, miješati da se rastopi
3) Mutilicom umiješati kakao prah kako se ne bi napravile grudice
4) Umiješati dodatke - ja sam kapnula kap eteričnog ulja slatke naranče, zatim u posebnoj posudi pomiješala macu, guaranu i reishi gljivu i na kraju dodala sjeckane orahe i suhe goji bobice

DODACI PO ŽELJI:
  • vanili prah ( NE vanili šečer )
  • korica naranče ili kap eteričnog ulja slatke naranče 
  • sjeckani orašasti plodovi: orasi, bademi, lješnjaci, kikiriki, pistacije...
  • suho voće: goji bobice, suhe brusnice, marelice, grožđice, smokve, datulje, kokos pahuljice...
  • superfood dodaci*: maca prah, guarana, ashwaganda, reishi gljiva, acai prah...
Gotovu čokoladu sipati u kalupe za praline, može i u kalupe za led u oblicima, isto tako može i na list papira za pečenje, zatim posuti dodacima i staviti na hladno da se stisne.

Vaša superfood čokolada nakon toga spremna je za konzumaciju :)


*Kliknite na svaki superfood sastojak da pročitate njegovu funkciju, dodatne informacije o nekima su i OVDJE
Sirovi kakao prah nazivao se 'hranom bogova',  više o njemu pročitajte OVDJE
Koristi kokosovog ulja OVDJE

P.S. Da ne bi bilo zabune, guarana i acai u čokoladi sigurno ne pomažu za mršavljenje ☺