( knjiga KETO-TARIAN, Dr. Will Cole )
Oznaka: Vegan, Vegge
PRIPREMA: 10 MINUTA
KUHANJE: 10 minuta
POTREBNO:
PRIPREMA: 10 MINUTA
KUHANJE: 10 minuta
POTREBNO:
- 1 tikvica ( izrezana na kockice )
- 1 limenka kokosovog mlijeka
- 50g indijskih oraščića
- po 1 šalica raznih gljiva narezanih na ploškice ( shii take, panjevčice, šampinjona, bukovača... )
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 2 žlice sjeckanog lišća peršuna
- 3 češnja češnjaka
- 1 svježi ljuti čili ( ili malo suhog )
- svježa ili suha limunska trava ( ja sam koristila u prahu ), nije nužno
IZRADA:
- U mužaru pretvoriti u pastu češnjak, čili papričicu, peršunov list, papar, sol i limunsku travu.
- Zagrijati kokosovo ulje, dodati krupno sjeckane indijske oraščiće i tikvice pa miješajući pržiti 2 minute.
- Dodati mješavinu začina iz mužara, miješati još minuticu da se poveže.
- Dodati kokosovo mlijeko ( cijelu limenku ) i sve vrste gljiva pa nakon što zakuha pustiti da krčka još dvije-tri minutice.
- Servirati posuto sjemenkama ili klicama
-----------------------------------------------
Proteini: 8g * Net Carbs: 16g * Masnoće: 36g
------------------------------------------------
Komentar: meni odlično! Moja muška polovica kaže - jako fino :)