Evo sad jedan klasičan recept na malo drugačiji način...
Koristimo iskušani CHIA DŽEM uz klasičan masni biskvit izrađen od kokosovog brašna i eritrita
POTREBNO:
Suhi sastojci:
1 cup ( 100 g ) mljevenih badema
1/4 cup ( 25 grama ) kokosovog brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
1/2 cup ( 80 grama ) eritrita + par kapi stevije
Mokri sastojci:
3 velika jaja
1/4 cup ( 45 grama ) otopljenog maslaca
1/4 cup( 60 g ) vrhnja ( koristila sam kokosovo )
1 žlica jabučnog octa
1 žlica vanili arome
3-4 žlice bijelih chia sjemenki
javorov ili agavin sirup ili med, prema ukusu
KOKOS u ljuskicama za uvaljati
IZRADA:
1) Od gornjih sastojaka napraviti chia džem; blendati voće u pire, zasladiti i dodati chia sjemenke.
Staviti sa strane da odstoji najmanje pola sata
Detaljnije upute pogledajte OVDJE .
2) U posebnoj malo većoj posudi pomiješati suhe sastojke: mljevene bademe i kokosovo brašno, prašak za pecivo i sol.
3) Jaja umutiti s eritritom, dodati otopljeni maslac, vrhnje i jabučni ocat pa još malo mutiti. Taj se proces može izvesti u blenderu.
4) Mokre sastojke sipati u posudu sa suhima te sve zajedno dobro povezati pjenjačom.
5) Masu sipati u veoma mali silikonski kalup ( 20 x 20 cm ) ili metalni lim obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 stupnjeva da dobije lijepu zlatnu boju. Ohladiti
6) Hladan biskvit narezati u željene oblike pa ga umakati u džem i uvaljati u ljuskice kokosa.
Chia džem se malo teže lovi za biskvit ali uzevši u obzir da se radi o kvalitetnijoj slastici oprostit ćemo mu taj dio i malo se potruditi.
Varijacije na temu:
KUGLICE ( slika lijevo )od ostatka biskvita pomiješanog sa chia džemom. Dio kuglica uvaljanih u kokos, dio bez toga.
POSLASTICA U ŠALICI ( slika na dnu stranice ): red chia džema, red domaćeg čokoladnog preljeva, red keto biskvita....pa sve još jednom
Pogledajte kako lijepo oni mogu izgledati ako ih radite u obliku za muffine i okrenete naopačke.
Recept je mrvicu modificiran, preuzet sa stranice SUGARFREE SPRINKLES
....a sad pustite mašti na volju i zamislite to isto sa chia džemom od borovnica ili kupina, pa od kivija, ananasa, manga....
Ukusno i razigrano šarenilo na stolu. Uz to još i zdravo, bez brašna i šećera.
Koristimo iskušani CHIA DŽEM uz klasičan masni biskvit izrađen od kokosovog brašna i eritrita
POTREBNO:
Suhi sastojci:
1 cup ( 100 g ) mljevenih badema
1/4 cup ( 25 grama ) kokosovog brašna
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
1/2 cup ( 80 grama ) eritrita + par kapi stevije
Mokri sastojci:
3 velika jaja
1/4 cup ( 45 grama ) otopljenog maslaca
1/4 cup( 60 g ) vrhnja ( koristila sam kokosovo )
1 žlica jabučnog octa
1 žlica vanili arome
CHIA DŽEM:
1/2 kg jagoda ( ili bilo kojeg drugog voća )3-4 žlice bijelih chia sjemenki
javorov ili agavin sirup ili med, prema ukusu
KOKOS u ljuskicama za uvaljati
IZRADA:
1) Od gornjih sastojaka napraviti chia džem; blendati voće u pire, zasladiti i dodati chia sjemenke.
Staviti sa strane da odstoji najmanje pola sata
Detaljnije upute pogledajte OVDJE .
2) U posebnoj malo većoj posudi pomiješati suhe sastojke: mljevene bademe i kokosovo brašno, prašak za pecivo i sol.
3) Jaja umutiti s eritritom, dodati otopljeni maslac, vrhnje i jabučni ocat pa još malo mutiti. Taj se proces može izvesti u blenderu.
4) Mokre sastojke sipati u posudu sa suhima te sve zajedno dobro povezati pjenjačom.
5) Masu sipati u veoma mali silikonski kalup ( 20 x 20 cm ) ili metalni lim obložen papirom za pečenje.
Peći na 180 stupnjeva da dobije lijepu zlatnu boju. Ohladiti
6) Hladan biskvit narezati u željene oblike pa ga umakati u džem i uvaljati u ljuskice kokosa.
Chia džem se malo teže lovi za biskvit ali uzevši u obzir da se radi o kvalitetnijoj slastici oprostit ćemo mu taj dio i malo se potruditi.
Varijacije na temu:
KUGLICE ( slika lijevo )od ostatka biskvita pomiješanog sa chia džemom. Dio kuglica uvaljanih u kokos, dio bez toga.
POSLASTICA U ŠALICI ( slika na dnu stranice ): red chia džema, red domaćeg čokoladnog preljeva, red keto biskvita....pa sve još jednom
Pogledajte kako lijepo oni mogu izgledati ako ih radite u obliku za muffine i okrenete naopačke.
Recept je mrvicu modificiran, preuzet sa stranice SUGARFREE SPRINKLES
....a sad pustite mašti na volju i zamislite to isto sa chia džemom od borovnica ili kupina, pa od kivija, ananasa, manga....
Ukusno i razigrano šarenilo na stolu. Uz to još i zdravo, bez brašna i šećera.