Sezona je šljiva i već mi od jučer po glavi hodaju knedle sa šljivama a kako ne konzumiram brašno i nemam ga kod kuće na brzinu sam samljela quinou pa zamjesila njoke bez jaja, sve odokativno;
-mljevena quinoa ( cca 1 šalica )
- aru prah ( 1 vrhom puna žlica )
- kuhani krumpir ( oko 1/2 kg )
- žlica maslaca od kozjeg mlijeka
- sol
Dok su se njoki kuhali popržila sam šljive na malo kokosovog ulja, posipala ih cimetom i kokosovim šećerom koji ima okus karamela i na njih dodala mljeveni zlatni lan umjesto prezla.
Njoke sam nakon kuhanja na brzinu zapekla na vrućem kokosovom ulju jer se onakvi, bez jaja i bez glutena, obično zgnjeckaju pa izgledaju kao šmarn.
Servirani s pečenim šljivama i vrhnjem za kuhanje od badema, bili su savršeni!
Za finish samo gore dodati par krupno sjeckanih oraha
Bakina kuhinja u turbo varijanti 😋😋😋☀️