Klasičan hummus obogaćen avokadom koji mu daje bogatu, kremastu notu i malo dodatnih zdravih masnoća
POTREBNO:
1 manja konzerva kuhanog slanutka
1 avokado (sasvim zreli)
1 češanj sitno ribanog ili sjeckanog češnjaka
sok jednog limuna
3 žlice tahini paste
1 dl maslinova ulja
kajenski papar po ukusu
sol
mljeveni kumin (tko voli)
Sve sastojke staviti u blender pa blendati da masa postane glatka i kremasta. Probati. Po potrebi dosoliti.
Ako je suviše gusto dodati malo maslinova ulja ili limunova soka.
Odlično paše uz domaći kruh ili krekere a može se njime obložiti i meso prije pečenja, naročito piletina ili puretina ( receptek na testiranju, očekujte ga uskoro :)
Osim toga možete:
-premazati ga preko hamburgera ili 'faširancih'
-začiniti njime špagete
-upotrijebiti kao umak za sirove špagete od cikle ili tikvica
-pomiješati s ostacima pečenja pa servirati kao večericu na listu zelene salate
-premazati preko ostataka rižota i zapeči u pećnici posuto začinskim travama
-premazati ga na toast i posuti zrncima poprženih pinija ili bučinih golica
-premazati preko tijesta za pizzu umjesto umaka od rajčica
-servirati uz hrskavce od krumpira
-upotrijebiti kao dodatak u izradi vražjih jaja
Ako vam to nije dovoljno razmislite o tome što grickate uz televizor a osim toga pogodan je za ponijeti na posao pa u njega umakati komadiće povrća poput mrkvice ili paprika što je sasvim dovoljan razlog za držati ga u frižideru.
POTREBNO:
1 manja konzerva kuhanog slanutka
1 avokado (sasvim zreli)
1 češanj sitno ribanog ili sjeckanog češnjaka
sok jednog limuna
3 žlice tahini paste
1 dl maslinova ulja
kajenski papar po ukusu
sol
mljeveni kumin (tko voli)
Sve sastojke staviti u blender pa blendati da masa postane glatka i kremasta. Probati. Po potrebi dosoliti.
Ako je suviše gusto dodati malo maslinova ulja ili limunova soka.
Odlično paše uz domaći kruh ili krekere a može se njime obložiti i meso prije pečenja, naročito piletina ili puretina ( receptek na testiranju, očekujte ga uskoro :)
Osim toga možete:
-premazati ga preko hamburgera ili 'faširancih'
-začiniti njime špagete
-upotrijebiti kao umak za sirove špagete od cikle ili tikvica
-pomiješati s ostacima pečenja pa servirati kao večericu na listu zelene salate
-premazati preko ostataka rižota i zapeči u pećnici posuto začinskim travama
-premazati ga na toast i posuti zrncima poprženih pinija ili bučinih golica
-premazati preko tijesta za pizzu umjesto umaka od rajčica
-servirati uz hrskavce od krumpira
-upotrijebiti kao dodatak u izradi vražjih jaja
Ako vam to nije dovoljno razmislite o tome što grickate uz televizor a osim toga pogodan je za ponijeti na posao pa u njega umakati komadiće povrća poput mrkvice ili paprika što je sasvim dovoljan razlog za držati ga u frižideru.