Ovaj iznimno atraktivan i ukusan recept jednostavan je za pripremu i neutralnog okusa pa kao takav pogodan u svim kombinacijama, od partija do efektnog priloga ili samostalnog obroka.
POTREBNO:
( količine prilagoditi veličini kalupa )
- kuhana cikla
- kuhana mrkva ( žuta, narančasta )
- pakung svježeg kozjeg sira ( Capro Fresh, Vindija )
- svježe začinske trave po želji ( vlasac, majčina dušica.. )
- list medvjeđeg luka za serviranje
- sol
Kalup prigodnog oblika - za male terine pogodni su i kalupi za muffine ili jedan omanji za pečenje kruha
- Kalup obložiti najlonskom folijom ( fresh folija )
- Ciklu skuhati da bude mekana, mrkvicu skuhati na pola ( paziti da se ne prekuha jer se lomi prilikom rezanja ).
- Mrkvu i ciklu narezati na tanke ploškice.
- Meki sir izvaditi iz folije pa pomiješati sa solju i sjeckanim svježim začinima
- U kalup slagati redom sloj korjenastog povrća i sloj sira. Završiti slojem žute mrkve.
Redaju se po dva sloja iste boje, od najtamnije prema svijetlijoj, znači: cikla / sir / cikla / sir / naranđasta mrkva / sir / narančasta mrkva / sir / žuta mrkva / sir / žuta mrkva.
Lagano pritisnuti rukom zatim kalup prekriti folijom i staviti u frižider preko noći.
Drugi dan maknuti foliju, na vrh terine staviti lišće medvjeđeg luka, salate ili bilo kojeg jestivog lisnatog povrća i terinu izvrnuti na tanjur tako da list bude na dnu.
Pustite mašti na volju, poigrajte se začinima, stavite list medvjeđeg luka, špinata ili snopić čitavog vlasca u sredinu terine ili nasjeckajte kopar i pospite po jednom sloju sira....bilo što, samo da bude zanimljivo