ponedjeljak, 3. prosinca 2012.

SEZONA PRALINA


Evo nam opet BožićA pred vratima. Po kalendaru Maja svijet završava 21.12. no Božićne poklone bi ipak trebalo imati u pripremi, zlu ne trebalo, ne bi bilo zgodno da nas na Božićno jutro uhvati panika.

A da ne spominjem male znakove pažnje svim dragim ( i onim ne tako dragim ali ipak važnim ) ljudima.

Ako još niste počeli raditi praline vrijeme je da se uhvatite kalupa. Postupak je dugotrajan, no uz malo više  utrošenog vremena, dašak ljubavi i zrnce papra, rezultat će biti jedinstven.
U ovom se slučaju prvi mačići nikud ne bacaju! Bolje da ih pojedete, a još bolje da ih malo ukrasite pa sve lijepo kreativno zapakirate i poklonite jer domaće je domaće. Nekog ćete ugodno iznenaditi a na cijeni je i trud i vrijeme koje ste uložili u njih.

Kolegica i ja smo utrošile čitav tjedan, svako veče poslije posla po nekoliko sati marljivog i predanog rada pa su prvi paketići već spremni  za isporuku



Rezultat je cca nekih 600 komada raznih pralina a naročito smo ponosne na bijele i tamne školjkice punjene čokoladnom kremom od naranče ili punča.




Ako još niste pronašli svoj najdraži okus, požurite, vrijeme darivanja samo što nije počelo. 

Ne morate odmah prijeći na punjene, počnite s aromama i dodacima poput arancina, krokanta ili cimeta, punjene ostavite za kraj.


OVDJE je početak, kraja nema


I da ne zaboravim, papar neka bude crven ;)