Recept Jamiea Olivera
Jamie kuha na mrvicu drugačiji način.
Osim što sam uzgaja hranu i sve miješa prstima, njegova je čili papričica gotovo nestvarno svježa, uz to sve mu je lovely i fresh, a kad izgovori 'freš' to zvuči toliko primamljivo i toliko hrskavo da mi svježina punom snagom udari u mozak i najrađe bih istog trenutka, u to što kuha - zagrizla.
Takva je i salata od mrkvice s dodatkom đumbira. Nisam odoljela da ju isprobam, ultra jednostavno a opet odmaknuto od standarda, baš kako volim.
Sirova mrkvica ima niski glikemiski indeks stoga je ovo dozvoljena hrana za one koji paze na to
POTREBNO:
đumbir
mrkva
listovi korijandra ili peršina
poprženi listići badema
malo čili papričice
limunov sok
maslinovo ulje
Naribati mrkvu i đumbir, nasjeckati listove korijandra, dodati malo sjeckanog svježeg čilija, preko toga staviti malo poprženih listića badema za hrskavost pa začiniti limunovim sokom i malo maslinova ulja.
KOMENTAR: delicious!
Pardon, slasno ;)
Bila sam uvjerena kako će đumbir ponijeti snagu okusa no ovaj su put pobjedu odnijeli prženi bademi, svojom orašastom aromom sjajno su se uklopili u priču, toliko sjajno da sam salatu prilikom prvog kušanja gotovo do kraja pojela
:)
Jamie kuha na mrvicu drugačiji način.
Osim što sam uzgaja hranu i sve miješa prstima, njegova je čili papričica gotovo nestvarno svježa, uz to sve mu je lovely i fresh, a kad izgovori 'freš' to zvuči toliko primamljivo i toliko hrskavo da mi svježina punom snagom udari u mozak i najrađe bih istog trenutka, u to što kuha - zagrizla.
Takva je i salata od mrkvice s dodatkom đumbira. Nisam odoljela da ju isprobam, ultra jednostavno a opet odmaknuto od standarda, baš kako volim.
Sirova mrkvica ima niski glikemiski indeks stoga je ovo dozvoljena hrana za one koji paze na to
POTREBNO:
đumbir
mrkva
listovi korijandra ili peršina
poprženi listići badema
malo čili papričice
limunov sok
maslinovo ulje
Naribati mrkvu i đumbir, nasjeckati listove korijandra, dodati malo sjeckanog svježeg čilija, preko toga staviti malo poprženih listića badema za hrskavost pa začiniti limunovim sokom i malo maslinova ulja.
KOMENTAR: delicious!
Pardon, slasno ;)
Bila sam uvjerena kako će đumbir ponijeti snagu okusa no ovaj su put pobjedu odnijeli prženi bademi, svojom orašastom aromom sjajno su se uklopili u priču, toliko sjajno da sam salatu prilikom prvog kušanja gotovo do kraja pojela
:)