Jednostavno, sočno i fino
POTREBNO:
4 cijela jaja
1 1/2 šalice šećera
2 šalice brašna
1 šalica ulja
1 prašak za pecivo
1/2 kg sitno ribane mrkve
malo cimeta
sok i kora jedne naranđe
FROSTING:
200 g šećera u prahu
200 g krem sira ( Riccota, mascarpone ili Philadelphia )
100 g maslaca
1-2 žlice arome vanilije
po želji može se umjesto arome vanilije staviti sok od limuna
Umutiti jaja i šećer pa dodati ostale sastojke. Dobro promiješati i sipati u kalup ili košarice za muffine. Peći na 180 stupnjeva oko 3/4 - 1 sat ili do kad čačkalica izađe iz njega suha.
Gore staviti frosting od sira ili čokoladnu glazuru
Ovo često radim u kalupu za muffine, djeca ih vole i nikog ne ostave ravnodušnim, no ovog sam Uskrsa odlučila promijeniti oblik a mase je bilo dovoljno za dva kalupa, ovaj za puding i još jedan za srneći hrbat. Frosting sam prvi put radila, od domaće Ricotte, i fino se nadopunio uz diskretnu aromu mrkve i cimeta.