nedjelja, 20. studenoga 2011.

BUTTERNUT TIKVA S ANANASOM

( recept iz časopisa Dobra hrana broj 5 )



Volim bundeve a ananas je obavezan sastojak u našoj zdjeli s voćem stoga je ovaj recept meni osobno veoma zanimljiv. Samo da kupim butternut pa ide na testiranje


POTREBNO:

-2 šalice pirea od butternut tikve
-1/2 šalice šećera
-2 žlice maslaca
-žličica cimeta
-1 vanili šećer
-1/2 žličice muškatnog oraščića
-1 žlica sjeckanih oraha
-1 šalica zgnječenog ananasa sa sokom

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Izmiksati u blenderu kuhanu bundevu pa pomiješati s rastopljenim maslacem i svim ostalim sastojcima. Sve dobro promiješati pa sipati u manju tepsiju, posipati sjeckanim orasima i peći 40-45 minuta.