ponedjeljak, 10. listopada 2011.

UVALJANI, UMOTANI I PODLIVENI KRUMPIRI

( iz knjige Italija Al Dente )



1 kg krumpira za pečenje, oguljenog i narezanog na veče komade
100 g parmezana
160 g pršuta
15 g svježe kadulje ili svježeg ružmarina
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni crni papar

Zagrijati pečnicu na 220 C. Staviti krumpire u posoljenu kipuću vodu i smanjiti vatru, prekriti i kuhati 5-8 minuta, dok vanjski rubovi postanu mekani. Ocijediti ih i malo protresti. Uvaljati ih u naribani parmezan i umotati u pršut. Staviti u lim za pečenje zajedno sa začinskim biljem, obilnom količinom maslinova ulja, malo soli i mnogo crnog papra.

Peći dok ne budu hrskavi i zlatni. Ako mislite da je život prekratak da bi ste umatali krumpir, pršut samo nasjeckajte i pospite po komadima krumpira uvaljanim u sir.