subota, 27. kolovoza 2011.
TIGELLE
Na ovaj sam recept slučajno naišla a zaintrigirala me kombinacija svježe pečenog tijesta i namaza od domaćih kobasica koji, btw. božanstveno paše sa vrućim tigellima
TIGELLE:
500 g. brašna
2,5 dl vrhnja
25 g. pivskog kvasca
sol
mlijeko po potrebi
Zamijesiti tijesto i pustiti da udvostruči volumen pa razdijeliti tijesto u male bombice koje zatim razvaljati i peči na ploči ili u kalupu za tigelle. Još se nisam srela s tim kalupom ali u nedostatku njega tavica će biti sasvim u redu. U tigellieri se peku 10 minuta a u tavici ćemo to morati procijeniti sami.
Pečene tigelle premazati namazom od domaćih kobasica. Recept je među namazima ali ne škodi ponoviti:
NAMAZ OD DOMAĆIH KOBASICA:
1 par domaćih kobasica
domaća mast
2 češnja češnjaka
sjeckani ružmarin
sol
Domaće kobasice oguliti i sitno nakosati pa dodati masti toliko da se dobije maziva smjesa. Umiješati ostale začine i time premazivati svježe pečene tigelle.
Ili jednostavno uzmete finu domaću kosanu mast i nju namažete na tigelle
Kalup za tigelle, molim tko ga nađe nek dojavi :)