Jučer sam otkrila da tipka za voće na mom Air Fryeru grije na 45 stupnjeva što je standardna temperatura za pripremu sirove hrane.
-Obradom hrane do 50 stupnjeva u njoj se zadržavaju svi hranjivi sastojci, ostaje bogata i puna enzima, vitamina i minerala
-zadržava okuse u punoj njihovoj vrijednosti, koji se inače izgube kuhanjem
-zadržava vlakna koja pospješuju probavu
Ne morate biti 100% sirovojedac da biste iskusili benefite takve prehrane.
Već i povremenom zamjenom obroka možete učiniti veliku uslugu svom organizmu omogučujući mu da se regenerira svježim i hranjivim obrocima i odmori od konzumacije kupovnih proizvoda prepunih stabilizatora, konzervansa, šećera i praznih kalorija.
Sirova hrana omogućuje brzu pripremu ali najveća joj je mana što ljudima fali topli obrok a ja sam si jučer, po hladnom kišnom danu, otkrivši tu mogućnost klasičnu sirovu juhicu od povrća, ugrijala u šalici u svojoj zračnoj pećnici ( Air Fryer ) i servirala je uz jednostavne i brze chia krekere
BRZA SIROVA JUHA OD POVRĆA:
-tikvica
-tikvica
-kelj
-1/4 crvenog luka
-prehrambeni kvasac ( obogati juhicu, kupuje se u trgovini zdrave hrane )
-sol, papr...
Priprema: sve blendati u blenderu, ugrijati u pećnici na topli zrak na 45 stupnjeva
Sirovi ( Raw ) CHIA krekeri
-zobene pahuljice bez glutena
-chia sjemenke
-sol
-voda
po želji spirulina, kurkuma, suhe začinske trave, chilli, češnjak....
Pomiješati sastojke u gustu mazivu masu koju premazati na papir za pečenje i sušiti na 45 stupnjeva.
Dužina sušenja ovisi o debljini premaza. Nakon nekog vremena okrenuti krekere i osušiti do kraja
Igrajte se okusima, dodavajte sastojke, radite svoje krekere, nemojte kupovati kad možete napraviti u tren oka ;)