ponedjeljak, 6. siječnja 2014.

KAKO OČISTITI NAR

Nemojte da vas ovaj fantastičan plod obeshrabri svojim prskanjem prilikom čišćenja pa odustanete prije nego što otkrijete sve njegove mogućnosti.

Jednostavno ga uronite u posudu s vodom, u vodi ga ogulite i očistite od kožica pa sve zajedno procijedite kroz sito.

I to je to.

A zatim uđite u svijet vitamina i uživajte u okusu . Ne brinite, zube ćete prije polomiti na čvarcima nego na košticama od nara.

Evo par ideja

Meni najdraža kombinacija orašastog voća, zelenog povrća, žitarica i sira ( slike preuzete s Pinteresta ).
Na slici je kupus, divlja riža, orasi i feta ali ja volim savršeno hrskav kineski kupus pa su onda u kombinaciji quinoa, orasi i feta. I naravno, nar. Preljev je od jogrta sa svježim začinskim travama.
Njama
To radim uvijek kad nađem kineski kupus.

Umjesto rižice ili quinoe može uskočiti crveni ili crni grah, cuscus, leća a može i proso u varijanti bez glutena.
Pronađite svoju najdražu kombinaciju


Ja priznajem da nisam maštovita. Kad jednom isprobam što mi se sviđa, prestaju kombinacije i ta je varijanta zauvijek moja.


Špinatek je varijanta B, ako baš nema kineskog kupusa a zatekne se u frižideru. S plavim sirom i orasima nar je super kombinacija. Ovako i onako se zaklinjem u onu famoznu kombinaciju oraha i plavog sira, ako u to uključimo i krušku uživancija je potpuna

A voćna salata? A svježe iscijeđeni juice iz jednog dobrog juicera?.... nema dileme, nar je u svakoj varijanti njama!