četvrtak, 11. travnja 2013.

...S PRVOG SASTANKA

Jučer navečer održan je prvi ovogodišnji informativni sastanak Udruge za promicanje zdravog života na kojem je zainteresiranim polaznicima ponuđena mogućnost da postanu članovi Udruge i time ostvare niz pogodnosti ili upišu dvomjesečni tečaj uz vježbanje, edukaciju i zdravstvene kontrole.
Ili oboje, naravno :)


Kao član Udruge uz godišnju članarinu od 100 Kuna ostvaruje se niz pogodnosti:
- do 25% popusta na mjesečnu članarinu u određenim centrima za rekreaciju
- 5% popusta u trgovini zdrave hrane 'Žitnica'
-20% popusta na tematsku literaturu
- besplatna tematska predavanja gostujućih predavača ( tema: prehrana, zdravlje, um, duh i tijelo... )
- kontrola glukoze, welness analiza sastava tijela, mjerenje gustoće kostiju...
- individualna savjetovanja i izrada osobnih jelovnika
- i naravno popust na proljetne radionice koje počinu u ponedjeljak 15.04.2013. godine u 19,00 sati u centru Lavandula

Praksa je pokazala da je za efektivne rezultate potreban kontinuitet pa ovogodišnja proljetna radionica u trajanju od 8 tjedana uključuje vježbanje u kratkim razmacima i stručna predavanja.

Predavanja se odvijaju svaki drugi tjedan i uključuju dva početna o prehrani odnosno potrebama našeg organizma koje vodi dr. Tatjana Cikač a u sklopu kojih će se ove godine vršiti i mjerenje gustoće kostiju.



Zatim tu je i predavanje o suplementima i njihovoj važnosti koje vodi Anita Kociper-Sieber, voditeljica i vlasnica SPA centra LAVANDULA. O suplementima suviše malo znamo i suviše ih malo koristimo pa je vrijeme da to ispravimo.




U sklopu vježbanja bit će govora o važnosti kretanja i disanja (vjerovali ili ne malo tko znade pravilno disati) za koje su zaduženi gospodin Predrag Darboš, voditelj studia ŠAKTI, inače instruktor Joge koji je svoj zanat ispekao u Indiji i voditelj studija TAUBI, gospodin Nenad Golubić koji preko sebe ima stretching ilitiga rastezanje.

Završno predavanje odnosit će se na prehranu po glikemijskom indeksu i uključiti degustaciju namaza, žitarica i kolača izrađenih od dozvoljenih namirnica. Kao što znamo takva prehrana stabilizira nivo šećera u krvi i drži našu glad pod kontrolom a kako ću predavanje voditi ja osobno, u sklopu njega osvrnut ću se i na jednodnevni post koji u svijetu sve više uzima maha zbog niza zdravstvenih beneficija koje sa sobom nosi pa stoga sve više postaje stil života umjesto pomodnog trenda.
No o tome u jednom od narednih članaka.


Ovim putem samo najava da kulinarske radionice na temu glikemijskog indeksa ( i još mnoge druge ) kreću s prvim jesenskim danima.

Kuhanje i druženje uz mnogo dobrih emocija. Zainteresirani se mogu javiti u udrugu ili poslati osobni meil ( jurnebes@gmail.com )


Evo rasporeda programa za radionice i nekoliko fotografija s jučerašnjeg sastanka.
JOŠ SAMO NAPOMENA: Ne zaboravite da proljetna radionica počinje u ponedjeljak 15.04. u 19,00 sati vaganjem i mjerenjem BMI u centru Lavandula. Dođite i postanite član udruge ili samo vježbajte s nama!







Na kraju nas je sve svojom posjetom iznenadio i razveselio gospodin Golub, inače vlasnik mlina u Pušćinama koji je donio kruh ispečen od domaćeg integralnog brašna i ponudio suradnju. Nakon kušanja svi smo rado prihvatili ideju da posjetimo njegov mlin i pozovemo ga, zajedno sa suprugom na kulinarske radionice na temu kruha koje su također u planu.