Nakon Uskrsnih šunkica i ove strašne zime koja nikako da dozvoli proljeću da uzme maha opet smo na toplim juhicama.
Bilo koje povrće u bilo kojem obliku s bilo kojim začinima gode našem promrzlom organizmu, umornom od ove suviše duge zime i željnom sunčanih dana
U mom se loncu našla mrkvica, luk, poriluk i zelena leća uz aromu svježeg timijana i bijelog papra a dodatnu boju i okus daje KURKUMA, začin o kojem premalo znamo i definitivno ga premalo koristimo što bi svakako trebalo promijeniti jer ona to zaslužuje.
Kako dolazi iz obitelji đumbira i okus joj je sličan; svjež, blago ljutkasto-gorkog okusa te intenzivne zlatnožute boje. Meni je savršena uz rižu na način kako to priprema moj suprug ( viš viš...već mi dugo to nije spremio, morat ću malo poraditi na tome :)
Krasan članak o kurkumi pogledajte OVDJE a ako želite još malo više pročitajte kako Ayurveda koristi njene mogućnosti ( ČLANAK )
Bilo koje povrće u bilo kojem obliku s bilo kojim začinima gode našem promrzlom organizmu, umornom od ove suviše duge zime i željnom sunčanih dana
U mom se loncu našla mrkvica, luk, poriluk i zelena leća uz aromu svježeg timijana i bijelog papra a dodatnu boju i okus daje KURKUMA, začin o kojem premalo znamo i definitivno ga premalo koristimo što bi svakako trebalo promijeniti jer ona to zaslužuje.
Kako dolazi iz obitelji đumbira i okus joj je sličan; svjež, blago ljutkasto-gorkog okusa te intenzivne zlatnožute boje. Meni je savršena uz rižu na način kako to priprema moj suprug ( viš viš...već mi dugo to nije spremio, morat ću malo poraditi na tome :)
Krasan članak o kurkumi pogledajte OVDJE a ako želite još malo više pročitajte kako Ayurveda koristi njene mogućnosti ( ČLANAK )