( recept iz časopisa Dobra hrana br. 12 )
- 1 luk
- 2 žličice maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- šaka peršinova lišća
- šaka lišća kopra
- vezica divljih šparoga
- šalica riže okruglog zrna
- povrtni temeljac ( ili povrtna kocka za juhu )
- 1 dl vinjaka ili konjaka
- sol, papar
- žličica kurkume
- pola šalice ribanog tvrdog kozjeg sira ili grana padano
- 30 g nesoljenih pistacija ( po želji )
Na maslinovom ulju popržiti luk i vrhove divljih šparoga. Dok uvene dodati rižu, posoliti, popapriti pa pržiti podlijevajući temeljcem dok lagano omekša. Zatim dodati konjak i kurkumu pa još malo pržiti da alkohol ishlapi i riža do kraja omekša. Maknuti s vatre, umiješati sjeckani peršin i 2 žličice maslaca i poklopljeno pustiti da odstoji barem 5 minuta.
Servirati posuto pistacijama i ribanim sirom.