utorak, 18. listopada 2011.
PILEĆA JUHA a la Varteks
Sezona je toplih juhica. Ovaj sam recept dobila od gospođe koja je čitav svoj radni vijek provela kao kuharica u našem poznatom tekstilnom poduzeću. Knedleki su mi se doista jako svidjeli pa sam nakon jednog društvenog događaja uspjela nažicati recept i sita i sretna s njim u džepu otišla kući :)
Potrebno:
1/2 kg pilećih jetreca
4 srednje mrkve
1-2 korijena peršina
2-3 glavice crvenog luka
1 kg piletine
Za knedle: jetreca samljeti pa dodati sol, papar, malo luka, češnjak, Vegetu, 1 žlicu masti, 2 jaja i krušne mrvice po potrebi. Masu dobro promiješati i raditi knedlice veličine srednjeg oraha.
Narezati luk, piletinu na sitne komade i mrkvicu na kolutove pa polagano pržiti dok omekša. Dodati korijen peršina, podlijati vodom i kuhati. Pred kraj dodati knedle od jetreca. Kuhati još 10-15 minuta.
U kuhano dodati sjeckani peršin i odmah servirati.