srijeda, 12. listopada 2011.
MINI SLOŽENCI s cvjetačom
Recept sam prepisala iz časopisa a svidio mi se zbog mogućnosti da kombiniram povrće i koristim kalup za muffine.
Vrijeme izrade 60 min.
410 Kcal
Sastojci za 4 osobe:
-1 režanj češnjaka
-1 cvjetača
-2 glavice luka
-2 žlice maslaca
-2 žlice sjeckanog peršina
-150 g kuhane šunke
-3 jaja
-100 ml mlijeka
-100 g vrhnja za kuhanje
-muškatni oraščić
-100 g ribane gaude
-sol, papar
1) Upaliti pećnicu da se zagrije na 200 stupnjeva. Češnjak raspoloviti pa rezanom stranom natrljati kalupe za muffine ili male vatrostalne zdjelice koje zatim premazati maslacem. Cvjetaču očistiti, oprati, razdjeliti na cvatove i kuhati u kipućoj slanoj vodi 3 minute. Isplahnuti ih i ocijediti.
2) Narezati luk na kockice. Zagrijati maslac pa luk kratko popržiti. Izmiješati ga s cvjetačom i peršinom te začiniti solju i paprom. Smjesu rasporediti u zdjelice ili kalupe.
3) Šunku narezati na trakice. Razmutiti jaja s vrhnjem, mlijekom i šunkom, dodati sir pa lagano posoliti i popapriti, dodati muškatnog oraščića pa time preliti cvjetaču. Peći oko 30 minuta.